Kako Napraviti Toplu Čokoladu?

Kako Napraviti Toplu Čokoladu?

U hladnim zimskim mesecima vruć kakao je nezaobilazan napitak, a ovi domaći recepti vas definitivno neće razočarati. Bogata i kremasta topla čokolada se lako pravi i ima intezivan ukus čokolade i može se napraviti na mnogo različitih načina, počevši od kakao praha ili prave seckane čokolade.

U ovom tekstu naučićete kako da napravite crnu toplu čokoladu, belu toplu čokoladu i toplu čokoladu sa nutelom.

Kako se pravi topla čokolada?

Postoji mnogo verzija i recepata za pravljenje tople čokolade, od onih sa mnogo kalorija i bogatijeg ukusa, do niskokaloričnih i zdravijih varijanti kao što su kakao napitci. Na vama je da izaberete šta vam više prija u određenom momentu.

Ovaj recept za toplu čokoladu je omiljen tokom hladnijih meseci. Recept je lak za pripremu i biće vam potrebno veoma malo vremena da spremite ovaj slatki napitak.

Sastojci koji su vam potrebni:

  1. Kakao prah (jednu ravnu supenu kašiku po šolji) – u radnjama možete pronaći kakao prah namenjen baš za pravljenje napitaka
  2. Šećer ili med – dodajte šećer ili med (po ukusu), možete koristiti i braon šećer
  3. Čokolada – oko 100 gr čokolade, birajte onu sa visokim udelom kakaa
  4. Mleko 400ml – koristimo punomasno mleko za kremastiju konzistenciju, možete koristiti i biljno mleko ukoliko ne pijete mleko životinjskog porekla, ali uzmite u obzir da napitak neće biti toliko kremast
  5. Ekstrakt vanile – ne preterujte sa njom, da ne bi promenila ukus vašeg napitka

Recept za pripremu tople čokolade:

  • U šerpi sjedinite šećer i kakao prah, pa dodajte mleko, komadiće čokolade i ekstrakt vanile.
  • Stavite na vatru srednje jačine, neprestano mešajući da čokolada ne zagori i ne spadne na dno šerpe.
  • Sipajte napitak u vaše omiljene šoljice i poslužite sa svojim omiljenim dodacima.

Kako napraviti belu toplu čokoladu?

Bela vruća čokolada je bogato i kremasto piće koje se topi u ustima uz glatku, slatku aromu bele čokolade i vanile. Zagrejte se ovom belom toplom čokoladom tokom praznične sezone!

Evo jednog jednostavnog i lakog recepta za belu toplu čokoladu.

Sastojci koji su vam potrebni:

  1. Mleko po izboru
  2. Ekstrakt vanile
  3. Bela čokolada
  4. Šećer ili med
  5. Šlag ili marshmallovs kao ukras

Uputstvo za pripremu:

  • U maloj šerpi pomešajte mleko, čokoladu, šećer i vanilu.
  • Kuvati na srednje laganoj vatri, povremeno mešajući, dok bela vrela čokolada ne provri. (Ne dozvolite da proključa.)
  • Bela čokolada ima nisku tačku topljenja, zbog toga morate da pazite da je ne prekuvate.
  • Jednostavno dovedite do ključanja i odmah uklonite sa vatre.
  • Poslužite odmah napitak dok je topao, preko možete dodati šlag ili marshmallov, po želji.

Kako napraviti toplu čokoladu sa nutelom?

Topli i slatki napitci su savršen izbor u danima kada se ukrašava kuća za zimske praznike. Kada padne noć, upalite sva božićna svetla i uživajte u posebnoj toploj čokoladi sa omiljenim slatkišem većine – Nutelom!

Sastojci koji su vam potrebni:

  1. Jedna i po šoljica mleka.
  2. Tri do četiri kašike nutele (možete i više ili manje, u zavisnosti koliko želite da napitak bude sladak)
  3. 1/8 kašičice vanile
  4. Šlag, čokoladne mrvice, plazma, cimet. (opciono)

Uputstvo za pripremu:

  • Stavite pola šoljice mleka i nutelu u malu šerpicu i zagrejte ih na srednje jakoj vatri.
  • Mešajte sve vreme dok se sastojci potpuno ne sjedine i zatim dodajte vanilu.
  • Dodajte preostalo mleko i opet mešajte sve vreme dok se ne istope i ne sjedine sastojci.
  • Toplu čokoladu sipajte u šoljicu, pa po želji dodajte šlag, komadiće čokolade, plazmu, cimet.

Probajte šolju ove ukusne domaće bele ili crne tople čokolade, koja se lako i brzo pravi, ukrasite je šlagom, čokoladnim sirupom, čokoladnim mrvicama i uživajte u fantastičnom ukusu i mirisu ovog tradicionalnog napitka.